Cercar en aquest blog

dissabte, 18 de juny de 2011

Cotxa fumada


Nom científic: Phoenicurus ochruros.

Família: Túrdits.

Descripció: Ocell que fa uns 14 cm de llarg.El mascle és de color negrós i la femella és de color marronós gris fosc.La cua és vermellosa, com oxidada. El bec i les potes també són foscos.

Alimentació: Menja insectes, aranyes, fruits i llavors.

Reproducció: Fa el niu en escletxes rocoses o forats d'edificis vells. El niu està fet amb herba i molsa i petites arrels.
La femella pon 4-6 ous de color blanc. Els ous són incubats per la femella durant uns 12 dies; després neixen els pollets que marxen del niu al cap d'uns 18 dies.
Fa 2 o 3 cries cada any.

Hàbitat: Viu en zones pedregoses i penya-segats, però també prop de pobles i zones amb edificis en runes.

Costums: Vola amb rapidesa. Quan està parat mou constantment la cua.