Cercar en aquest blog

diumenge, 19 de juny de 2011

10 consells per augmentar l’autoestima dels fills

Rellegint el diari ARA, a l'apartat de criatures he trobat aquests consells que ens poden anar molt bé aquest estiu ja que segur que podrem estar més estonetes amb els nostres fills

 

L’autoestima és l’amor i estima que ens tenim a nosaltres mateixos. Cada nova experiència, cada èxit o fracàs i totes les nostres vivències van formant i canviant la imatge que tenim de la nostra persona. Quan un nen està creixent, també està formant la seva autoestima, que és especialment vulnerable perquè els més menuts no tenen prou experiències amb les que fer-se una idea de com són.  Si tenen una autoestima baixa, els perjudicarà en la formació de la seva  personalitat. Les inseguretats pròpies de l’edat o els temors a fracassar davant el desconegut fan que l’autoestima pugui patir especialment durant aquesta edat.
A la pàgina web Miautoestima.com n’hem trobat un recull que podeu tenir en compte. Nosaltres n’hem triat 10 que poden ajudar als més petits de casa a ser persones més felices i a tenir més confiança en ells mateixos.
  1. Eduqueu al nen o la nena perquè sigui sociable.
  2. Confieu-hi.
  3. Transmeteu-li el valor de compartir.
  4. Ensenyeu al vostre fill o filla a gaudir de les petites coses.
  5. No el compareu amb altres nens.
  6. Permeteu-li que s’equivoqui o cometi errors.
  7. Si teniu més d’un fill, parleu amb cadascun d’ells.
  8. Potencieu que tingui hàbits saludables.
  9. Inculqueu-li la idea de l’esforç.
  10. No feu que se senti culpable.
Fotos: Flickr CC (Darrel Birkett - pocketwilley)