Cercar en aquest blog

dimecres, 16 de març del 2011

Festival Cultural de la Infància

Si esteu interessats i podeu anar-hi el cap de setmana.

Del 16 al 20 de març, a la Casa de Cultura (C/Castellví, s/n) de Sant Cugat del Vallès. A menys de 100 mts. del Monestir i a deu minuts dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El lema de la 2ª edició és: 'Amb el cap als núvols i els peus a terra: llibres per imaginar i somniar... llibres per aprendre i experimentar'.






Un esdeveniment únic a Europa: durant 5 dies la ciutat s’omple de llibres, activitats de creativitat i culturals , propostes innovadores i avantguardistes dedicades a la infància i inspirades en la literatura.
L’esdeveniment està organitzat per l’ Institut de la Infància de Barcelona (Delegació Sant Cugat) i recull les experiències que al llarg de l’any l’entitat duu a terme en la ciutat així com a universitats i escoles.
Aquest any, a més de l’espai central on es duu a terme l’esdeveniment, els llibres surten al carrer per trobar-se amb els seus lectors.

Més de 1.000 títols per a edats entre els 0 i els 12 anys, una selecció de llibres per a educadores, professionals que treballen en l’àmbit de la infància i pares s’exposaran en diferents espais de la ciutat i Casa de Cultura.

A més, els visitants podran gaudir d’activitats culturals, artístiques, lúdiques, gastronòmiques i educatives, en un format molt innovador que giren entorn del llibre: Una sala de literatura + gastronomia amb master classes de cuina per nens i pares amb la reconeguda chef Ada Parellada, creació de bombolles gegants, classes obertes de hip hop, taller deconstrucció de casetes de nines amb material de reciclatge, tallers d’art i creativitat, cinema per a nadons, contacontes interactius, concerts en viu en viu per acompanyar la lectura, tallers amb il.lustradors, espai multicultural amb llibres en més de 10 idiomes amb contacontes en diverses llengües, un punt d’intercanvi permanent de llibres infantils de segona mà, espais de lectura en restaurants i cafeteries de la ciutat, presentacions de novetats amb autores i il·lustradores, tindran lloc en aquesta edició. Les activitats estaran relacionades amb els llibres.

També hi haurà una Jornada de formació destinat a educadors , una Jornada per bibliotecaris per conèixer les darreres novetats i tendències del món editorial ,una Trobada interdisciplinària de professionals del mon editorial infantil i juvenil i un altre espai d’activitats i conferències per a pares basat en una selecció de llibres que aborden diferents aspectes de la infantesa. Aquest any, atès l’èxit de la 1ª edició, s’afegeix un dia més, l’esdeveniment surt a la vila amb nous escenaris.

El 16, 17 i 18 de març es reservaran per a visites escolars concertades i activitats de formació per a educadors i bibliotecaris. El cap de setmana està dedicat a les famílies.

Informació del Bloc "Socpetit.cat"