Cercar en aquest blog

dimarts, 13 de gener del 2015

Les maletes viatgeres












 Les maletes viatgeres

 Un curs més en el mes d’octubre la comissió de la biblioteca de l'escola hem posat en funcionament l' experiència de col·laboració entre la  Biblioteca Pública de Guissona i la nostra escola: les Maletes viatgeres. 

Hem preparat 18 maletes amb  contes a l’interior  per a cadascuna de les aules de l’escola.

Les maletes viatgeres destinades als nostres alumnes i a les seves famílies, és un projecte d'escola destinat a promoure l’hàbit lector des de ben petits, amb l’objectiu que la lectura es converteixi en una eina per passar-ho bé i per aprendre, una eina que acompanyarà l’infant durant tota la vida i que probablement l’ajudarà a assolir l’èxit escolar.


La família és la primera responsable del foment de la lectura en els seus fills i filles. Amb aquesta iniciativa volem ajudar-la en el seu paper de creació de l'hàbit lector, per tal de:

        • Afavorir la relació de plaer amb els llibres i la relació pares-fills
        • Potenciar l'estimulació tàctil, visual i sonora
        • Desenvolupar la capacitat d'observació
        • Potenciar la descoberta de l'entorn i d'un mateix

Què hi ha dins La maleta:
  •  contes
  • 1 llibreta perquè la família o el nen/a hi escrigui, dibuixi o expliqui allò que més li ha agradat de la maleta viatgera.
  • unes petites recomanacions (decàleg) per les famílies.
  • 1 llistat amb els llibres que conté la maleta.

Com podran obtenir els nens i nenes aquesta maleta?
A cada classe hi haurà una maleta el o la mestra deixarà la maleta a un nen/a que la tindrà durant tota la setmana. La setmana següent al matí la maleta haurà de tornar a la classe per poder anar a una altra casa.


Temps de préstec i condicions d’ús:

Les condicions d’utilització són ben senzilles, fer-ne un bon ús i en cas de malmetre algun material haurà d’haver-hi el compromís d’abonar el seu valor per a la seva restitució. Aquest és un material de la Biblioteca pública de Guissona, i per tant de tots. Si us plau cuideu-lo com si fos vostre.

Dins la maleta també hi trobareu una llibreta perquè la família o el nen/a hi escrigui, dibuixi o expliqui allò que més li ha agradat de la maleta viatgera, amb la finalitat de ser una eina per a la valoració del projecte.