Cercar en aquest blog

dilluns, 2 d’abril de 2012

Capó reial al Delta de l'Ebre

Tinc molta gana !!!

Ja ho tinc..., que bo!!!



Jo també en vull, tinc gana!!!

Capó reial (Plegadis, falcinellus)

Es tracta d'un ocell de 55-65 centímetres de llarg i una envergadura de 88 a 105 centímetres, amb el coll i les potes llargues. El seu plomatge és fosc, entre marronós i porpra amb reflexes d'una tonalitat verdosa a les ales. Varia entre l'hivern, l'estiu i el període nupcial.


El bec és característicament llarg i recorbat.


El seu hàbitat natural són les zones humides i càlides principalment litorals. Nidifica en els arbres o els canyissars, formant colònies o junt a agrons, becplaners i corbs marins. La femella pon tres o quatre ous, de color blau-gris, en una posta anual. La incubació dura de tres a quatre setmanes.


S'alimenta principalment de peixos i granotes, tot i que la seva dieta pot incloure insectes i crustacis.


Fa vint anys era un hivernant, però l'any noranta-sis, unes quantes parelles van decidir quedar-se a criar al delta de l'Ebre, i a partir de llavors la població nidificant no ha parat d'augmentar. Ara n'hi ha més d'un centenar de parelles i el capó reial ha entrat a la llista d'aus nidificants del país.


Informació trobada a Viquipèdia