Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de març del 2012

Parc Nacional d'Aigüestortes

 En Marc de cinquè ens ha enviat aquesta notícia i l'enllaç al video, molt interessant pels que estimen la natura. Moltes gràcies.


 



El Parc Nacional d'Aigüestortes podria tenir ben aviat 5.000 hectàrees més. La Generalitat vol desbloquejar-ne una ampliació que ja fa una dècada que hi ha sobre la taula. al territori hi ha opinions per a tots els gustos.
Hi ha municipis que s'hi han mostrat a favor, com Sort, d'altres, com la Vall de Boí, s'hi oposen perquè ara amb la crisi, no és el moment.

La Generalitat ho vol reactivar perquè el 2015, Europa només subvencionarà els parcs de més de 15.000 hectàrees i aquest en té 14.000.

L'any passat, més de 300.000 persones van visitar Aigüestortes. El parc té 14.000 hectàrees, envoltades per una zona perifèrica on la protecció de l'entorn és menor. Precisament, l'ampliació proposada per la Generalitat, d'un mínim de 5.000 hectàrees, ocupa una part de la perifèria del parc en direcció a la vall d'Àssua, al Pallars Sobirà, i a la Torre de Cabdella, al Jussà. Dues zones que estarien d'acord amb els plans del govern.

Per Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat, "Això, a hores d'ara, sembla més complicat, sobretot en el cas de la Vall de Boí".

El règim de protecció del parc permet fer-hi visites turístiques, ramaderia extensiva i poca cosa més. Unes limitacions que es tractaran en la negociació amb municipis en principi favorables a l'ampliació com Sort, que demana a canvi, entre altres coses, llicències de taxi per operar al parc. Sort aspira a tenir una entrada al parc com les que hi ha a Espot i Boí.
L'enllaç al vídeo: Parc Nacional d'Aigüestortes
Trobat a la web del 324.cat