Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de gener de 2012

Territ menut (Calidris minuta) i Territ gros (Calidris canutus)

Són ocells que viuen a les zones litorals i aiguamolls emparentats amb els picaplatges. Totes les espècies (n'hi han 19) passen l'època de reproducció a l'Àrtic durant l'estiu.


 Territ gros (Calidris canutus) Scolopacidae




Territ Gros

Alimentació

Com tots els limícoles, aprofita els sòls tous per a extreure'n els petits invertebrats que són la base de la seua alimentació

Distribució geogràfica

Viu al nord de Noruega, Rússia (incloent-hi Sibèria), i hiverna a Àfrica, Àsia i algunes àrees de l'Europa meridional.

Costums

És comú en migració, a l'hivern, a les zones humides continentals dels Països Catalans.

D76K1197 Territ menut (Calidris minuta) Scolopacidae

Territ Menut

  • Fa 13,5 cm de llargària total.
  • És més rogenc a l'estiu i més blanquinós a l'hivern 
  • Potes negres.
  • En vol presenta una franja alar molt estreta.

Reproducció

Pon 3-5 ous i pot fer dues postes.

Alimentació

Com tots els limícoles, aprofita els sòls tous per a extreure'n els petits invertebrats que són la base de la seua alimentació

Distribució geogràfica

Viu al nord de Noruega, Rússia (incloent-hi Sibèria), i hiverna a Àfrica, Àsia i algunes àrees de l'Europa meridional.

Costums

És comú en migració, a l'hivern, a les zones humides continentals dels Països Catalans.

Observacions

Les poblacions d'aquest ocell depèn de les poblacions de lèmmings ja que si n'hi ha pocs d'aquests darrers, les aus depredadores com el duc blanc i els paràsits escolliran territs menuts com a potencials preses.

D76K1404Territ menut (Calidris minuta)  + Territ gros (Calidris canutus) Scolopacidae