Cercar en aquest blog

dimecres, 21 de desembre del 2011

La revista infantil Tretzevents es deixa de publicar

 

L'infantil n. 37 (1965)

 






La revista infantil Tretzevents, que enguany celebra el seu seixantè aniversari, tanca per manca de suport econòmic. Així ho ha anunciat Publicacions de l'Abadia de Montserrat en un comunicat als seus subscriptors apuntant la manca de suport rebut per part de les institucions 'per causa de la crisi econòmica que ens sotragueja¡. 

Iniciada el 1951 al Seminari de Solsona, sota la direccióde mossèn Climent Forner, es titulava, aleshores "L'Infantil".
 L'Infantil era una revista de característiques molt semblants a Cavall Fort, doncs era també es tractava d’una publicació enfocada cap a nois i noies amb historietes, contes, jocs i també literatura catalana.

El gener de 1963 comença una nova etapa impulsada des de Barcelona, dirigida des de llavors pels germans Manuel i Miquel-Àngel Sayrach.

El 1968 passà a dependre de les «Publicacions de l'Abadia de Montserrat» i el 1973 canvià el títol pel de "Tretzevents".
El gener de 1995, la revista va publicar el número 700. A partir del número 701 s'inicia una nova etapa amb dos canvis importants: canvi de direcció i de periodicitat: Montse Ginesta n'és la nova directora i la revista, abans quinzenal, és mensual.Hi col·laboren, els millors escriptors i il·lustradors catalans del gènere infantil i juvenil. Manté l'interès pel còmic actual i de producció pròpia. Així, a les pàgines de "Tretzevents", la incorporació de nous dibuixants d'historietes és constant.

Temes de literatura, ciència, geografia, història, cinema, divulgació general.. passatemps, cançons, jocs, concursos i una infinitat de temes i de propostes fan de "Tretzevents" una publicació d'alta qualitat.
És la revista més antiga de les que es publiquen en català. L'any 1988 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat de Catalunya.

Trobat a la Web Catàleg del còmic en català i en Vilaweb