Cercar en aquest blog

diumenge, 11 de desembre del 2011

Aquítv3: la tele per dins

Aquesta setmana s'ha presentat la web aquítv3, la millor manera de saber tot el que es fa, i com es fa, a Televisió de Catalunya. Es tracta d'un completa guia adreçada als més joves, però interessant per a tothom qui vulgui aprendre els secrets del món audiovisual a través de textos, vídeos, jocs o propostes interactives.

En l'apartat
Com es fa un programa, per exemple, s'explica pas a pas tot el procés de realització de continguts a través de fotografies en 360 graus de llocs com un plató televisiu, una redacció o una sala d'edició. Amb el ratolí podem navegar molt fàcilment a través de tots aquests escenaris, acostar-nos-hi i saber-ne més coses clicant sobre les icones informatives que acompanyen els professionals i les seves eines. Realment com si estiguéssim dintre de cada escenari.

També hi trobarem
jocs i qüestionaris per saber, per exemple, com arriba la televisió a les nostres cases o per posar a prova els nostres coneixements del medi.

A l'apartat
Com parla la televisió ens expliquen les característiques dels diferents gèneres televisius, des dels informatius fins als programes d'entreteniment, passant per la ficció o les promocions.

I també hi ha un cop d'ull al que ens espera en el
futur, com ara la televisió en tres dimensions.

Com a complement, aquesta web posa a disposició dels professors una
guia didàctica amb observacions d'utilitat per als educadors que des de l'escola o qualsevol altre àmbit educatiu vulguin treure el màxim profit dels continguts que s'hi ofereixen.

Aquesta web sorgeix del projecte de visites escolars de Televisió de Catalunya, que porta cada any més de 8.000 alumnes a les seves instal·lacions. La web té la finalitat de substituir la informació en paper que es lliurava a totes les visites, i, a més de ser una alternativa més eficient, permet fer arribar aquests continguts de divulgació a un públic molt més ampli.


Els responsables de la nova web consideren que, amb aquítv3, "Televisió de Catalunya amplia el seu compromís de servei públic també amb l'educació, en aquest cas l'educació mediàtica o sobre els mitjans de comunicació, i posa a l'abast, tant de la societat en general com de la comunitat educativa, noves eines de treball, que se sumen als serveis que hi ha de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en aquesta matèria: el portal
edu3.cat, que ofereix una àmplia selecció de continguts educatius de TV3 i de Catalunya Ràdio per ser utilitzats en l'aprenentatge de diferents matèries, o la pàgina web Una ma de contes, la versió per a Internet de la producció infantil de TV3 que explica un conte mentre unes mans li donen forma, i que s'ha exportat a deu països."

 
Trobat a blogs.324.cat/Espai internet