Cercar en aquest blog

divendres, 24 de juny de 2011

Martinet de nit, (Nycticorax, nycticorax) al delta de l'Ebre







Nom científic: Nycticorax nycticorax.

Descripció:
Ocell que fa uns 65 cm de llarg, i uns 95 cm amb les ales obertes. Pesa uns 700 g.
Per sobre és fosc i per sota blanquinós. Les ales són grises. Té el front blanc i els ulls vermellosos.
El bec és allargat, fort i punxegut.
Les potes són groguenques.
Al cap hi té un plomall llarg penjant.
Els joves martinets de nit tenen el plomatge marronós amb taques més clares.

Alimentació: 
Menja peixos petits i insectes.

Reproducció: 
Fa el niu dalt dels arbres o d'arbustos.
La femella pon entre 3 i 5 ous de color blau verdós pàl·lid que són incubats pels dos adults entre 21 i 25 dies.
Els pollets marxen del niu al cap de 3 setmanes, tot i que comencen a volar cap als 35 dies.

Hàbitat:
Viu a les zones humides del litoral i a la vora dels grans rius, amb vegetació densa.

Costums:
És un ocell que es mou a l'alba i al vespre. Durant el dia s'amaga dalt dels arbres i no es deixa veure.
Vola directament fins al lloc on vol anar.
És un ocell que viu en petits grups.

Altres informacions: 
Viu al voltant d'uns 10-15 anys.
Arriba amb la primavera i marxa al començament de la tardor


Informació trobada al bloc de plantes i animals del nostre entorn.