Cercar en aquest blog

diumenge, 8 de maig de 2011

Polla blava (Porphyrio porphyrio) Rallidae


Em sembla...

Ai , que hi tinc ?

Mireu, amb la pota agafo el menjar.


Polla blava
Descripció: Ocell que fa 33 cm de llargada i 55 cm amb les ales obertes. Pesa uns 400 .
Té tot el plomatge de color fosc, excepte una taca vermella al front, damunt del bec, que també és vermell amb la punta groga.
A la part inferior de la cua hi té plomes blanques, que es veuen quan es desplaça per damunt de l'aigua. Els ulls són vermells.
Les potes són curtes i de color verdós amb una franja vermellosa a la part superior. Els dits són grans i verdosos.
Alimentació: Menja llavors, fruits, herbes aquàtiques, cucs, llimacs, cargols, insectes i fins i tot petits peixos.
Reproducció: Fa el niu amb tiges i fulles de plantes aquàtiques en aigües tranquil·les entre els canyissos o en arbustos o arbres.
La femella pon 5-11 ous de color marró clar amb punts més foscos i els cova durant unes 3 setmanes; després neixen els pollets que surten del niu als 2-3 dies i s'amaguen entre la vegetació. Comencen a volar bé cap a les 7 setmanes.
La femella pot fer 2 o 3 postes per any.
Hàbitat: Viu en zones aquàtiques tranquil·les com basses, estanys, marges de rius i aiguamolls.
Costums:En general camina pels voltants cercant menjar i picotejant entre l'herba. Acostuma a submergir-se poc. S'amaga de seguida que present el més mínim perill. Conviu en petits grups i també amb altres ocells aquàtics.
Quan vol aixecar el vol, a més de batre fortament les ales, s'impulsa amb les potes damunt de l'aigua.
De vegades s'atura sobra branques baixes d'arbres, a les que s'agafa amb els seus forts dits.
Quan es barallen, les polles d'aigua es colpegen amb les potes mentre mouen enèrgicament les ales.
És un ocell sedentari molt comú i fàcilment identificable durant tot l'any. A més a més, durant l'hivern arriben polles d'aigua procedents d'altres llocs d'Europa.
Viu un 15 anys.