Cercar en aquest blog

dimecres, 30 de març del 2011

5 passos a seguir quan diuen mentides

Aquest article trobat al diari ARA m'ha semblat  interessant ja que  dóna pautes que ens poden ajudar quan un nen no diu la veritat.

 



Els experts consideren que fins als 5 anys no és preocupant que els nens diguin mentides. A partir dels 7, quan ja distingeixen entre el bé i el mal, hem de preguntar-nos què està passant. Sobretot si, per exemple, la diuen amb la intenció d’aconseguir que castiguin a algú altre.
Els nens poden mentir per por, per protegir algú, per estalviar-se fer alguna cosa, perquè és molt imaginatiu i la veritat l’avorreix, per error, per amor o per imitació.En tot cas, dir mentides, però, és un indicador d’intel·ligència. Què podem fer si el descobrim mentint?
  • Descobrir la causa. És molt important esbrinar els motius que l’han portat a dir una mentida. També hem d’assegurar-nos que ha mentit ja que és molt contraproduent acusar-lo de mentider quan no ho ha estat.
  • Donar exemple. Els pares han de ser un bon exemple pels seus fills i no dir mentides. D’acord amb les capacitats evolutives del nen, cal buscar la manera d’ensenyar-li què és l’honestedat i diferenciar allò real d’allò que és imaginat.
  • Felicitar o premiar al nen que confessa la veritat. Explicar-li que el que ha fet no està bé i negociar de manera democràtica les conseqüències dels seus actes.
  • Afavorir un ambient de confiança. D’aquesta manera, el nen es trobarà còmode per explicar els seus errors o conductes no adeqüades. Que no senti que cada vegada que parla hi haurà conseqüències negatives.
  • El càstig, només per a casos extrems. Si ens veiem incapaços de corregir aquesta conducta, hem de demanar ajuda a un professional.
Font: Masquepadres.com
Fotos: Flickr CC (Bossc@ | Capture Queen®)
Article trobat al diari Ara