Cercar en aquest blog

dimecres, 26 de gener de 2011

L'esplugabous (Bubulcus ibis)

Jo estic menjant en un camp de Bellcaire d'Urgell


Fotografies realitzades al pantà d'Utxesa

L’esplugabous és un ocell camallarg de la família dels ardeids que fa 51 cm i que té el plomatge de color blanc amb taques vermelloses i ocres.
El bec és llarg i de color groguenc; el coll és allargat i gruixut.
Les potes també són llargues i de color fosc, però quan cria es tornen vermelloses.
Menja insectes, peixos, granotes, invertebrats aquàtics i terrestres, sargantanes, serps i petits micromamífers, com ratolins.
Fa el niu dalt dels arbres o entre els matolls propers a l’aigua.
La femella pon entre 3 i 5 ous blavosos i els incuba uns 22-23 dies.
Els pollets són capaços de marxar del niu al cap d’unes 6 setmanes
Acostuma a viure en colònies que es desplacen juntes buscant menjar.

Text del bloc flora i fauna