Cercar en aquest blog

dimecres, 8 de desembre del 2010

INFORME PISA

 

He trobat al diari  ARA aquests dos articles comentant els resultats de les proves i m'han semblat prou interessants per compartir-los.

                              

                               Informe PISA

        

  Montserrat Pinyol

Ja tenim els resultats del quart informe PISA i llegint només els titulars tots donem falsos salts d’alegria. Una lectura més acurada ens mostra que encara estem a la part baixa del grup del mig, per sota de Grècia, Itàlia o Portugal.

Estadísticament el canvi de puntuació que hem tret no és substancial per afirmar que estem en tendència a millorar, tan sols demostra que estem aturats.
Seguim molt lluny del nivell dels millors països.
L’escola concertada treu millors resultats que la pública. Desconec en quina proporció participen ambdues en la mostra i si en el resultat final la minsa pujada, prové de la concertada en benefici de la pública.
La meva reflexió però va cap el següents resultats: el 13% dels estudiants no entenen el que llegeixen, tenim un 36% de repetidors i tan sols tenim un 5% d’alumnes amb excel·lència.
Corea del Sud ha obtingut els millors resultats, un país on els mestres són escollits entre els millors alumnes universitaris, amb sous molt alts per fomentar que els millors capacitats vulguin dedicar-se a l’ensenyament.
Malgrat tot, com que estem en procés de millora, mirarem el got com a mig ple.


                       Informe PISA

ISAAC SALVATIERRA

Els alumnes milloren la comprensió lectora però no progressen en ciències i matemàtiques

El PISA situa Catalunya en el tercer lloc del rànquing de comunitats, per damunt de la mitjana de l'OCDE. Els resultats en ciències i matemàtiques pràcticament no milloren