Cercar en aquest blog

dilluns, 27 de desembre del 2010

Eclipsi parcial de Sol per aquestes festes

El proper 4 de gener del 2011, durant la sortida del Sol, aquest apareixerà parcialment ocultat darrere la Lluna. Si tenim sort amb la meteorologia, realitzarem la primera retransimissió en directe d’un event astronòmic a través d’aquesta web.

En un eclipsi de Sol, la Lluna s’inteposa entre la nostra Terra i l’astre rei, de manera que projecta la seva ombra sobre la superfície del nostre planeta. Des de la posició d’un observador terrestre, el que s’observa és com el disc lunar s’interposa davant del Sol. En el cas d’un eclipsi parcial, com el que veurem el 4 de gener, la Lluna no arriba a ocultar totalment el Sol, però tot i així no deixa de ser un fenòmen força espectacular i poc freqüent. Aquesta és una animació del que succeeix:


L’activitat la realitzarem en col·laboració amb el Parc Astronòmic Montsec, i el nostre equip d’observació i gravació de les imatges estarà situat al Centre d’Observació de l’Univers (Àger), des d’on tindrem connexió per tal de projectar les imatges en un enllaç que s’habilitarà especialment en aquest espai web. D’aquesta manera, tots els espectadors podreu gaudir de l’eclipsi des de casa vostra!
Hora d’inici – 8:00 (sortida del Sol, ja parcialment eclipsat)
Hora final – 9:15

Publicat:Societat Astronòmica de Lleida

1 comentari:

Montse ha dit...

Fantàstica idea!
Una bona activitat per aquestes festes.
Molt bon Any!