Cercar en aquest blog

diumenge, 14 de novembre de 2010

HOMENATGE AL POETA MIQUEL MARTÍ I POL(Roda de Ter, Osona, 1929-2003)

Miquel Martí i Pol


L’Ajuntament de Roda de Ter, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Martí i Pol han preparat un seguit d’actes d’homenatge i reconeixement a l’obra del poeta.

El programa d’activitats implica a moltes entitats de la nostra vila: les Escoles de Primària, l’Institut, la Llar d’infants, la Biblioteca o l’Escola Municipal de Música el Faristol, entre altres.

Els actes començaran aquest 10 de novembre amb L’Hora del Conte a la Biblioteca. L’11 de novembre, dia de la mort del poeta, es farà com cada any, una lectura de poemes a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.

Els poemes seran recitats per diferents persones del món de la cultura .Durant aquest dia, els alumnes de l’institut participaran en diferents activitats que tenen en l’obra del poeta i en la literatura, el seu fil conductor.

El dia 12 es presentarà la publicació del recull de poemes guanyador del XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, Un altre silenci, que comptarà amb la presència de l’autor, Silvestre Vilaplana.

Com a novetat, tots els alumnes de 5è i 6è de Primària de les Escoles de Roda, juntament amb els professors de l’Escola Municipal de Música El Faristol, interpretaran la Cantata El poble, amb text de Martí i Pol i música de Xavier Baurier.

Les Jornades acabaran amb el Lliurament dels Premis Literaris, diumenge al matí a la Porxada de Can Planoles.
                               
Un poema d'en Miquel Martí Pol que segur que tots vosaltres el coneixeu.

                            Bon profit!


darabuc-carme-sole-homenatja-sendak1
*
FLAM
Sempre que a casa fan flam,
quin reclam!,
pels llepafils i pels altres
és un ham.
Quan el porten a la taula
gronxa al plat
i li claves la cullera
de bon grat.
Avis i nens l’aprecien
i és ben clar,
perquè pel flam no fa falta
mastegar.
*
                    Miquel Martí i Pol, Bon profit!, il·lustrat per la Carme Solé Vendrell, Barcanova, 1999.