Cercar en aquest blog

dijous, 30 de gener del 2014

Mafalda fa 50 anys




http://akifrases.com/frases-imagenes/frase-tengo-muy-clara-cual-es-mi-mayor-bondad-cada-dia-muchos-padres-me-agradecen-que-gracias-a-quino-197328.jpgmafalda-logo50ans-bat-rvb 



Segons Quino el creador de Mafalda, aquesta  va néixer el 29 de setembre de 1964, a la revista Primera Plana. Segons l'autor aquest és el dia del naixement de Mafalda com a personatge d'historieta de forma regular .

Mafalda segueix sent aquella nena de 6 anys que continua enamorant a milions de persones. Símbol de la llibertat i dels drets dels infants, odia la sopa i no suporta les injustícies, les guerres, la violència o el racisme. Sovint incomoda als seus pares amb preguntes, als que considera a vegades uns inconformistes. Entre les seves passions trobem a The Beatles, la lluita per la pau, els drets humans i la democràcia.
Lluitadora social incansable i convençuda del progrés social de la dona s'imagina a si mateixa estudiant idiomes i treballant com intèrpret a les Nacions Unides per contribuir a la Pau Mundial i fer d'aquest món un lloc millor on viure.
L'autor feia servir el personatge de Mafalda i el seu entorn per reflexionar sobre la situació del món i les persones que vivim en ell.
Quino va deixar de publicar tires noves de Mafalda el 25 de juny de 1973. Són diverses les aparicions posteriors del personatge, destacant la seva col·laboració en campanyes de defensa de la infància, a favor de l'educació i la democràcia.
Des de 2012, la tira de Mafalda ha arribat al format eBook i a les xarxes socials, amb les comptes de Twitter, Facebook i Pinterest. El personatge té pàgina web pròpia dins la web oficial de Quino: Web oficial de Quino i web oficial de Mafalda








DEMÀ COMENÇA EL FESTIVAL DE Angoulême: La cimera del còmic
Aquesta exposició proposa al públic entrar en l'univers de Mafalda: la seva habitació, el saló de casa o l'escola. Els altres personatges de la historieta, Miguelito, Manolito, Susanita o el Guille, acompanyen l'heroïna cinquanta anys.

"Mafalda, una nena de 50 anys" posa l'accent en el moment històric en què Quino va crear la historieta corresponent als anys de la dictadura militar. Amb aquesta exposició, al Festival de Angoulême ret homenatge a l'obra i la persona de Quino, recordant que les aventures de Mafalda han estat traduïdes a més de 20 idiomes.


tags: Argentina - França - Historieta Còmics

  
Demà comença el festival internacional d'ANGOULÊME (França): La cimera del comic

 Amb un homenatge a Mafalda a 50 anys de la seva primera publicació, el festival francès   de bande-desinnée (còmic), un dels millors del món.
 
MAÑANA EMPIEZA EL FESTIVAL DE ANGOULÊME: La cumbre del comic | Bibliotecas Escolares Argentinas | Scoop.it








 

Mafalda, felicitats!