Cercar en aquest blog

divendres, 2 de setembre del 2011

Pla d'impuls a la lectura

Photobucket
El Departament d’Ensenyament, amb l’objectiu de lluitar contra el fracàs escolar, reforçarà el domini de la lectura a través del Pla d’Impuls de la Lectura en totes les àrees i matèries com a eina d’aprenentatge. Així ho ha anunciat aquest migdia la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, durant una intervenció a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, on ha participat a l’acte sobre la figura literària de Joan Maragall en l’any del seu centenari.

El Pla d’Impuls de la Lectura que està elaborant Ensenyament tindrà 3 eixos principals:
 
  • L’aprenentatge de la lectura, on es desenvoluparà la capacitat de llegir, comprendre i analitzar textos. L’objectiu és analitzar la forma d’ensenyar a llegir i amb quins materials es fa.
  • L’ús de la lectura per l’aprenentatge: un cop assolida la lectura, desenvolupar la capacitat d’usar-la com a eina d’accés a la informació, la descoberta i l’ampliació de coneixements,
  • L’hàbit lector: desenvolupar l’hàbit de llegir i desvetllar els gustos personals per gaudir de la lectura.
 
Aquest pla es desenvoluparà fins el 2014 i es concretarà a cada servei territorial amb una actuació per 45 àrees geogràfiques en 4 nivells d’actuació:
 
  • Centres de referència. Els centres amb pràctiques excel·lents actuaran com a centres de referència i aplicaran un Pla de lectura.
  •  Centres prioritzats per a l’Impuls de la Lectura. Cada curs es seleccionaran centres per àrea geogràfica amb resultats baixos en llengua en què es desenvoluparà una acció d’assessorament i formació.
  • Centres amb intenció d’elaborar un Pla de Lectura
  • Centres d’implementació progressiva d’actuacions d’impuls de la lectura. Centres ordinaris que rebran actuacions generals de suport per incorporar, de manera progressiva, actuacions concretes per tal de millorar la competència lectora del seu alumnat.
Podeu anar a aquest  Enllaç,   per estar més ben informats