Cercar en aquest blog

dijous, 24 de febrer del 2011

Poema: El Canigó



Un  projecte  molt interessant pel infants perpoder  escoltar poesia a diferentes veus i a la vegada llegint un poema tan especial com és : El Canigó, de Jacint Verdaguer.

Descripció del projecte, segons els mateixos creadors en la seva pàgina web:

El projecte La Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic proposen una lectura completa i polifònica de Canigó a Internet, l’espai ideal per on navegarà el missatge que proclama que Canigó existeix, que és aquí: una muntanya, un poema, una pàtria, un futur.
El poema consta de 4334 versos, amb mètriques diverses, repartits en dotze cants i un epíleg. Per al lector d’avui, llegir o rellegir aquests versos immortals sentint-los declamar per 125 veus diferents, tantes com anys fa que els van llegir els seus primers lectors, ha de constituir una experiència de lectura inèdita. Per això ens hem proposat  de convocar una lectura col·lectiva, calidoscòpica, de Canigó, Canigó 125 veus.
En uns moments en què la tecnologia posa al nostre abast tantes possibilitats de treballar en xarxa i convençuts de la vigència del missatge que proclama Canigó, hem volgut integrar l’obra al segle XXI, fent d’internet i les xarxes socials el vehicle per difondre el projecte.

Us deixo l'enllaç a on podreu anar escoltant aquestes veus i trobar altres informacions :