Cercar en aquest blog

diumenge, 28 de novembre del 2010

ARA, el nou diari.

Neix un nou diari en català 

 L'ARA neix per explicar el país que construïm i el futur que ve. La nostra primera portada així ho vol reflectir.

Aquest nou diari té diversos blocs entre aquests, n'hi ha dos que penso que poden ser molt interessants per la nostra comunitat educativa, dos articles que en són una mostra:

 

Un bloc dedicat a les criatures 

on hi ha reflexions per l'educació dels infants.

7 maneres de demostrar amor als teus fills

dissabte, 27/11/2010
 

Petons i abraçades. Tots sabem el poder curatiu que tenen quan ets petit i te’ls ofereix algú que significa molt per a tu. Són molts els estudis que corroboren els beneficis que l’afecte en els més petits pot tenir a llarg termini.
Sense dubte, una manera de demostrar-lo és el tacte. Estant a prop seu i tocant-los els farem saber que ens els estimem. De tota manera, els experts apunten unes quantes maneres d’actuar per demostrar-los que són algú que ens importa molt.
  • El massatge. Els nadons nascuts abans de terme guanyen pes quan els sotmeten a massatges i, en general, aquesta tècnica els relaxa i els ajuda a dormir millor.
  • Digueu-li sovint. Tant se val la situació: dinant, anant en cotxe, després de riure plegats, … digueu-li que l’estimeu.
  • La disciplina també pot ser afectuosa. Malgrat que hagin protagonitzat l’entremeliadura mes gran, necessiten que els mostreu que els estimeu. Per exemple, si s’han barallat entre ells i s’han picat, ajupiu-vos, poseu-vos a la seva alçada i digueu-los que no ho han fet bé.
  • Prioritat: ser creatius. No tot són les abraçades. També podeu acostar-vos-hi acaronant-li el cabell, ballant plegats, fent batalles amistoses, compartint estones, …
  • Sigueu-hi quan les coses no li surten bé. Escolteu-lo i doneu-li consol quan no tot vagi com ell voldria.
  • L’afecte, també per quan van maldades. Estima’m quan menys ho mereixi, perquè serà quan més ho necessiti, deia el Dr. Jeckyll. Sempre és millor tancar un enfrontament amb una bona abraçada.
  • Respecteu-li els límits. No fa falta que el forceu a fer i a deixar-se fer petons per tothom. No per això se sentirà més apreciat.
Consells extrets de la web Parenting.com



Un bloc dedicat a la comunitat dels mestres   
On hi ha reflexions sobre educació i amb la possibilitat d'intercanvi.

 

Ara, tot està per fer i tot és possible

Amb aquesta cita d’en Miquel Martí i Pol us dono la benvinguda a aquest espai d’intercanvi i de reflexió. Ara comença un repte on tot està per fer, ara tenim l’oportunitat de mostrar que tot és possible. Amb il·lusió i compromís amb el país i amb l’educació. Ara podem compartir els canvis que tenen lloc a la societat, a la comunitat educativa i a les aules.  Ara tenim la comunitat mestres.