Cercar en aquest blog

diumenge, 21 de novembre del 2010

Activitats de la nostra Biblioteca

A les cinc de la tarda

 EL CONTE DEL DILLUNS

El conte del dilluns és una activitat que va
adreçada als  nens i nenes de l'escola.
Consisteix en l'explicació d'un conte.Va
a càrrec de mestres que fan de conta contes. 
Amb aquesta activitat volem treballar el foment de la lectura per
crear futurs lectors, desenvolupar la imaginació i proporcionar una forma 
de conèixer i entendre el món.

EL CINEMA DEL DILLUNS


El cinema del dilluns és també una activitat adreçada  a tots els nens de l'escola. Consisteix en veure una pel·licula. Volem que els nens i nenes de l'escola tinguin una bona  educació audiovisual. 

L'educació audiovisual transmet coneixements sobre el llenguatge i les tècniques audiovisuals. La profunditat d’un pla, la música, la il·luminació, un determinat moviment de càmera ens diuen coses que no són expressades verbalment i que cal que l’espectador sàpiga, descodifiqui i pugui apreciar.

El treball amb el cinema i la comunicació a l’escola permet trencar amb el caràcter habitualment unidireccional que té la imatge audiovisual. El potencial motivador del cinema a l’escola pot generar dinàmiques de diàleg, de confrontació i reflexió que ens pot ajudar a formar-nos com a espectadors, a tenir criteri i capacitat crítica. A més, l’anàlisi crítica del cinema i de les imatges audiovisuals promou el gust per la pregunta, per descobrir i per reinterpretar fets i esdeveniments, que és l’essència mateixa de la dinàmica educativa.