Cercar en aquest blog

dilluns, 27 de setembre del 2010

Pissiganya, la revista digital en català











Ens adrecem a vosaltres per informar-vos que aquest curs 2010-2011, que tot just acabem de començar, ha estat creada la revista digital en català (www.pissiganya.cat), una iniciativa sense ànim de lucre portada a terme per la poetessa Martina Escoda i el mestre i poeta Andreu Galan.

Quina és la missió de Pissiganya.cat?

La missió de Pissiganya és doble. D’una banda, difondre les creacions poètiques fetes pels xiquets de les escoles de primària d’arreu dels Països Catalans i, de l’altra, dotar pares i mestres de les eines necessàries en relació amb la bibliografia existent sobre didàctica de la poesia i llibres de poesia infantil.

Pissiganya és una publicació amb diferents seccions: Els teus poemes, on publiquem els poemes escrits pels nens; Brossa nova, on publiquem poemes visuals, cal·ligrames, etc.; L’entrevista, que en el número pilot va dedicada al poeta Miquel Desclot i Enlairem versos, una secció en construcció adreçada a publicar vídeos de nens recitant els seus poemes.

Com funciona Pissiganya?

   1. Els mestres interessats que els seus alumnes participin en Pissiganya.cat s’hauran de registrar com a usuaris de la web (els nens no es poden registrar).
    2. Un cop registrats els seran enviats dos documents per correu electrònic: el compromís pissiganya, un document amb el qual, junt amb el seu grup-classe, es comprometran amb la revista a enviar un mínim de 3 poemes per alumne al llarg del curs i que podran imprimir i penjar a l'aula. I l’autorització de publicació, perquè els pares la signin i autoritzin la difusió dels textos dels nens així com la menció del seu nom, curs i escola en el web.
      3. Els poemes, cal·ligrames, poemes visuals, etc., fets pels nens hauran de ser escrits a mà o il·lustrats en format DIN-A4 sense cap falta d’ortografia i, opcionalment, il·lustrats amb un dibuix  o qualsevol altra tècnica plàstica. El mestre, en tant que usuari del web, enviarà les imatges escanejades d’aquests poemes.
    4. Posteriorment, el consell de redacció de Pissiganya.cat farà una selecció dels textos enviats i els publicarà al web.
        Trobareu tota la informació referent al registre i altres qüestions a la nostra pàgina: www.pissiganya.cat. D’altra banda, si teniu qualsevol dubte podeu escriure’ns a info@pissiganya.cat
        Ara només ens resta demanar-vos que, si us plau, reenvieu aquest correu als mestres de la vostra escola per tal de donar el màxim de difusió a la convocatòria que fem.
        Atentament,
        El consell de redacció de Pissiganya.cat.
El contingut del número zero de Pissiganya.cat ha estat elaborat pels nens de les escoles Orlandai i Àngels Garriga de Barcelona.