Cercar en aquest blog

dimecres, 18 de juny del 2014

Pintar el cos humà per crear un animal












Fotos trobades a la pàg. web d'allpe.com

Poema de juny per a celebrar la vinguda de l'estiu

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzb4tMMlwICQE1_K0_qYEpHW8ZuaxzPqYV0mMJjDl4k9vf_FIPxx1flEF5nK5mlEgU4o6KNMHYpWy0gHmojFLVXkCg1lk_7EIfFtTRJ7HSY86zsiaAN9ntfNlZI8KFpl7gJO0AHC5XSXGf/s1600/laura+Tietz.jpg



Juny
(Miquel Martí i Pol)

Visca, visca el més de juny,
la falç al puny.
Diu la dita que a l'estiu
tota cuca viu
i és ben cert, que a tot arreu
n'hi ha més de deu.
Aranyes i escarabats
fan quasi ramats,
i tot d'altres bestioles
que no van mai soles.
Tanmateix, quan és estiu
tot el món somriu
i la gent, rejovenida,
diu que sí a la vida
que és dolça com una bresca
de la mel més fresca.
Celebrem per Sant Joan
una festa gran.
Tots contents entorn del foc
donem l'ultim toc
al més en que salta i balla
tota la xicalla.
Visca, visca el mes de juny,
amb la falç al puny.
 
Poema trobat a Poesia Infantil i Juvenil

Ormie the Pig


Mètodes ‘infal·libles’ per a fomentar la lectura

 
http://www20.gencat.cat/docs/CulturaDepartament/Cultura/Butlletins/Butlleti%208/Imatges/Logo_Llegir_165.jpg
              
 
Mireu quin article més interessant he trobat en el  Diari d'educació,  escrit per  Joan Carles Girbés
 
Entre els diversos reptes que hem d’acarar conjuntament pares, mares i professorat està el foment de la lectura com a eix vertebrador de la maduresa cognitiva dels infants. D’una banda, és important la tria i la manera de presentar i recomanar les lectures prescriptives que integrem en el currículum educatiu i en el pla lector del centre. Són títols seleccionats amb criteris didàctics i/o pedagògics que els faran créixer des d’un punt de vista intel·lectual, que generen debat, reflexió i aprenentatge a  l’aula. D’altra banda, però, per promoure amb més efectivitat la lectura entre els infants necessitem el complement imprescindible en l’àmbit familiar, on hem d’estimular la lectura sobretot lúdica, la que els atrapa pel pur plaer de llegir, la que comenten en els amics en el seu temps de lleure, la que ompli d’aventures  i estímuls el seu dia a dia. I com ho aconseguim, això, a casa?
Per provocar que el cuquet de la lectura els pique la curiositat, hem de desplegar un ampli ventall de recursos, i fer-ho de manera gradual, amb constància, paciència, esforç i sumant complicitats. El programa LECXIT que impulsa la Fundació Jaume Bofill disposa d’un recurs gratuït per a les famílies: El mètode definitiu per tenir fills lectors. Sota aquest títol pretesament provocador hi trobarem indicacions i consells (que no són miraculosos) perquè pares i mares fomenten la lectura en coordinació amb els centres educatius.
D’entrada, el més efectiu sempre és l’exemple: que ens vegen llegint. És difícil, tot i que no impossible, fomentar l’hàbit lector en una personeta (fill o filla) si no prediquem, poc o molt, amb l’exemple. Lectura de llibres, és clar, però també revistes, guies de viatges, periòdics, suplements dominicals, còmics… En qualsevol suport o format, en paper o digital, a qualsevol hora del dia i sense necessitat d’excusa prèvia. Han de veure els llibres accessibles, repartits per diverses estances de la llar, provocant-los sempre a mà, disponibles per ser oberts i gaudits. A casa hem de donar llibertat absoluta per a la tria de títols. No importa si ens sembla que són fluixos o de poca qualitat literària. Són ells qui s’han de sentir seduïts per aquell llibre, no nosaltres. El que vertaderament ens ha de preocupar és que s’ho passen bé llegint aquestes obres, perquè un llibre els conduirà a un altre, i un altre al següent i així, si tot va bé, fins que interioritzen la necessitat que tenim tots els lectors de completar les nostres jornades amb una estona de lectura gratificant.

Publicat a El Diari de l'Educació, de la Fundació Jaume Bofill, l'11/6/14. 



http://www.ximixesca.com/usuaris/intranet_imatge/fotos/grans/1_1_ILLUS.jpg


dilluns, 16 de juny del 2014

L' Ot es jubila

Picanyol (Josep Lluís Martínez i Picañol), dibuixant. El popular bruixot, silenciós i murri, abandona les pàgines del Cavall Fort havent-se convertit en tot un emblema de la revista, després de 42 anys d’aparèixer-hi regularment i més de 1.500 vinyetes publicades. De les breus i divertides aventures de l’Ot se n’han fet reculls com Ot el Bruixot i El Barret de l’Ot, a l’Editorial Pirene, i la col·lecció Ot, el bruixot, per part de l’Editorial La Galera. Però la recopilació de totes les seves vinyetes es va fer l’any 2009, en tres volums editats per Norma Editorial. I fins i tot ha protagonitzat diversos videojocs per a nens, els Otijocs, produïts per Barcelona Multimèdia. 


Aquest personatge, de vegades intel·ligent, de vegades burleta i, en general, una mica trapella, sempre ha intentat arreglar el món d’una manera innocent i solidària.
L’Ot ha arribat al final del seu camí. Ell es jubila jove, però el seu creador ja en té seixanta-sis i, després d’inventar i dibuixar més de 1.500 tires per a la revista Cavall Fort, ha decidit posar punt i final. No és que deixi de treballar encara, però sí que es comença a prejubilar.
Com a filla seva he de dir que ja li toca. A casa l’hem vist treballar cada dia de l’any: caps de setmana, estius, ponts, dies de Nadal, Reis... A la nit, si li ve alguna idea al cap, s’aixeca i l’apunta, no fos cas que a l’endemà no se’n recordi! I així podríem anar fent un recopilatori d’hores i hores de feina que no s’acabaria mai.
L’Ot, el bruixot és com un germà més per a nosaltres. Un germà imaginari que d’alguna manera conviu amb la nostra família. Li estem agraïts per tots aquests anys entre nosaltres i el continuarem portant sempre dins el cor.

Gràcies, Ot!

Noemí


Doncs, sí! L’Ot es jubila. Ho acabeu de llegir en aquesta carta tan maca que ha escrit la Noemí, una de les filles d’en Picanyol.





Trobat a Noticies de Cavall Fort i diari d'educació

Nosaltres el trobarem a faltar!!!











Entre les dues primeres tires (a dalt) publicades a Cavall Fort el desembre de 1971 i les dues últimes (al costat) publicades a la revista d'aquest mes de maig, han transcorregut més de 42 anys i sumen un total de més de mil cinc-centes. 
 





 

Imatges

Una  web amb moltes imatges  Inspire Me Now


 Footprints by Iain Blake



Broccoli House by Brock Davis 




Turnkey pencil sharpener by Noam Bar Yochai




Struzzo by Pao
di: Valerio Innamorati, Marco Bonanni, Margot Dallati
 Thrown to the Wind -  36 feet of plastic trash - Wang Zhiyuan





Car Atlas by David T Waller

Ratolí en venda


Un gargot


doodle from Alisa Burke on Vimeo.

diumenge, 15 de juny del 2014

LECTURES D'ESTIU


Aquest estiu no oblideu, grans i petits, de llegir, amb les vacances i molt de temps per a gaudir-ne.
Dins  la maleta de viatge, allà on anem, un munt de llibres. Els pares i mares, compartir estones de lectura amb ells.
Junts llegiu, proveu-ho...i veure-ho que divertit!!!

Al País de les Vacances 
(Isabel Barriel)

Al país de les vacances
cada jornada té tres nits:
la primera és per dormir,
un altra per fer volar els estels
i una més, que és la que falta,
per contemplar el temps com salta.

Al país de les vacances
els núvols són siluetes
i el vent, vaixell inquiet
que ens duu a mars llunyans,
a illes verges,
a cràters pèrfids,
i a les selves misterioses,
als fulls en relleu
de llibres fèrtils,
a mons de sons brillants
i diamants de talla estranya.

Al país de les vacances
has d'anar sense equipatge
i amb les ulleres sàvies de la màgia.


portada_garbell_2
    Clica l' imatge
 
  El Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil,  adscrit a la biblioteca de Rosa Sensat, ha publicat  el Garbell – 2, un document molt útil en el que es recomanen llibres per a totes les edats.


A la web de biblioteques (Gènius) hi podreu trobar la secció  Els bibliotecaris recomanen.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV0oXEZEwRJIfj_XNTOfsEsEd-wMkLi9jwxY1aleBgRiFIOGqinhrU_8eZXf5Mzx5x1Vdzy4G9fOyuB0Dc-dmQRgYC4r6nEcWdjKanpUrd5QqQ_O5VdFh5WjU7PufR1Pp0iDztE6x7zQY/s219/genius_banner_2.png

Clica:  Genius- Biblioteca-



dijous, 12 de juny del 2014

Gos i papallona


Dog and Butterfly from Wayne Unten on Vimeo.

LA ESCUELA DESEADA, LA ESCUELA SOÑADA

01_kireei_5_coaner
 

03_kireei_5_coaner_765

04_kireei_5_coaner_765

05_kireei_5_coaner_765

02_kireei_5_coaner_765 Per llegir tot l'article complert cliqueu aquest link: http://mesd1.blogspot.com.es/
Imatges trobades al bloc +D1i a Kireei, cosas bellas

Sabine Timm


Sabine Timm és una il · lustradora i artista alemanya amb seu a Düsseldorf. El seu art esta inspirat per la natura i la vida quotidiana, els seus quadres són petites narracions que s'ha creat en els seus petits quaderns de dibuix. 






 







 


 
8-6-2014 13.6.1 12

lo.


8-6-2014 13.6.17 3



tumblr_mbl3vgsKgJ1rrksnuo1_500

8-6-2014 13.6.26 4



8-6-2014 13.6.43 11



8-6-2014 13.6.56 9

 









 









Imatges trobades a google imatges i facebook